"Respectful dialogue, in the interest of searching for more complete truth, is considerably more productive than arguing for the purity of position." - Gerard Vanderhaar

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

"Η Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα" | Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

"Η Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα" | Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών:

Νέα | 06 Μάρτιος 2013

Κατηγορίες: 
Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ» σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα «Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί υπο την αιγίδα του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στην αίθουσα τελετών του, την 8η Μαρτίου 2013 και ώρα 16.30.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. – Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ομιλητές θα είναι:
- Ο κ. Ανδρέας Νικολόπουλος, Καθηγητής Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
- Η κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
- Η κ. Χριστίνα Σαραντοπούλου, Δικηγόρος LL.M στο U.C.L, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και
- Η κ. Αναστασία Κουλουριώτου, Δικηγόρος LL.M, Μ.Δ.Ε., Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.
Θα γίνει μια Γενική Εισαγωγή στην Διαμεσολάβηση, θα αναπτυχθούν οι βασικές αρχές αυτής καθώς και ο ρόλος του Διαμεσολαβητή και οι δεξιότητές του, θα επεξηγηθούν οι κυριότερες διατάξεις της Ευρωπαικής Οδηγίας 2008/52 περί «Διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές διασυνοριακές υποθέσεις», καθώς και του Ν. 3898/2010 με τον οποίο εισήχθη στην Ελληνική Νομοθεσία ο θεσμός της Διαμεσολάβησης και θα συγκριθούν τα δυο εν λόγω κείμενα προκειμένου να εντοπιστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός, θα γίνει λόγος για την εκτελεστότητα συμφωνητικού που προκύπτει απο διαδικασία διαμεσολάβησης, καθώς και περί των ρητρών διαμεσολάβησης και περί του ενδεδειγμένου ή μη να έχει η διαμεσολάβηση υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Την συζήτηση θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Κωτσάκη, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Analytics Alternative